Kako Iglični Roler® micro-needling deluje ?

Po 25. letu starosti kolagen prične izgubljati kakovost, kar se kaže v spremembah na telesu, zlasti na koži, ki izgubi svojo čvrstost, prožnost in mehkobo.  Dodatno pa pomankanje kolagena sovpada z izgubo potrebne vlage v kožnem tkivu, zaradi česar nastanejo prve izrazne linije in gube.

Mikro-iglična terapija z Iglični Roler® povzroča tvorbo novega kolagena v zgornjih plasteh kože in na ta način izboljša strukturo kože, zmanjšuje vidnost brazgotin, zapolnjuje vdolbinice in nepravilnosti na koži, ki so posledica aknaste kože ipd. Terapija je zelo učinkovita za zmanjševanje strij in celulita, gladi gube  in pomlajuje kožo.

Po terapiji so mikro kanali v koži odprti še eno uro in v tem času se sredstva, ki jih nanašate na kožo absorbirajo tudi do 200% bolje kot običajno.

Ob rednem izvajanju terapij z Iglični Roler®, se bo občutno izboljšala tekstura, elastičnost in videz vaše kože. Koža se odebeli, zgornje plasti postanejo bolj čvrste, vaša koža pa dobi mladostnejši in bolj zdrav videz.

Ali je micro-needling terapija boleča ?

Ob pravilnem izboru in uporabi  Iglični Roler®, je občutek pri izvajanju terapije nekoliko žgečkljiv, vsekakor pa ne boleč.

Koža je po uporabi nekoliko rdečkasta, vendar ta videz v roku ene ure izgine.

Kako hitro so vidni rezultati uporabe?

Prvi rezultati se opazijo že po 14-ih dneh uporabe, opaznejši rezultati pa so vidni po  3-4 tednih.

Kako izvajam micro-needling terapijo z Iglični Roler® jem ?

Terapija je zelo enostavna, sledite navodilom za uporabo Iglični Roler®

Kako vzdržujem Iglični Roler® ?

Po uporabi Iglični Roler® sperite pod vročo tekočo vodo, ga položite na čisto površino (npr.brisačo) in pustite, da se popolnoma osuši. Nato ga pokrijte z zaščitno kapico in shranite v priloženo škatlico.

Priporočamo, da ga enkrat tedensko dezinficirate z antibakterijskim sredstvom, ki ga kupite v lekarnah (npr. namenjen piercingom..).

Ali lahko med nosečnostjo izvajam micro-needling terapijo z Igličnim Roler® jem ?

Človeška koža je debela 1,5mm,  priporočena dolžina iglic pri modelih za domačo uporabo (do 0.5mm) ni problematična, saj iglice ne prodrejo tako globo v kožo, da bi lahko prišlo do kakršnekoli okužbe ali infekcije. Vendar se iz preventivnih razlogov terapija v času nosečnosti odsvetuje!

Ali lahko uporabljam Iglični Roler®, če imam kakšno kožno bolezen?

V primeru, da imate razdraženo kožo, odprte rane, mozolje, glivična obolenja kože, aktivno herpesno okužbo, probleme pri celjenju ran ipd., terapije ne smete izvajati! Svetujemo, da se posvetujete z zdravnikom ali dermatologom!

Ali lahko uporabljam Iglični Roler®, če jemljem zdravila?

Odsvetuje se izvajanje terapije z medicinskimi modeli (iglice daljše od 0.5mm) v primeru uporabe Aspirina, Nurofena oz. vseh sredstev, ki povzročajo redčenje krvi vsaj 14 dni pred in po terapiji.

Ali naj po terapiji na kožo nanašam različna sredstva ?

V kolikor boste nanašali sredstva npr. proti zmanjševanju celulita, za zmanjševanje strij, za spodbujanje rasti las ipd., bodo ta sredstva učinkovala do 200% bolje in pomagala k hitrešem napredku.

Ali lahko Iglični Roler® delim z drugimi osebami ?

Ne! Zaradi zdravstvenih in predvsem infekcijskih razlogov naj samo ena oseba uporablja en Iglični Roler® in ga naj ne daje v uporabo drugim osebam.

Kakšen je »rok uporabe« za Iglični Roler® ?

Iglični Roler® je potrebno po 90 kratni uporabi zavreči in nadomestiti z novim. Pri obdelavi večjih površin pa nekoliko prej. Menjava rolerja z novim je potrebna predvsem iz razloga, ker iglice na Iglični Roler® sčasoma izgubljajo ostrino, kar pa zmanjšuje efekt izdelka, prav tako pa se poveča bolečina pri izvajanju terapije.

Medicinski Iglični Roler® (iglice daljše od 0.5mm) se lahko varno uporablja do 10 krat, preden se priporoča pripomoček zavreči in nadomestiti z novim.

Ali lahko za obraz in ostale dele telesa uporabljam isti Iglični Roler®

Za obraz zaradi higijenskih razlogov in občutljivejše kože svetujemo uporabo ločenega rolerja.

Kakšna je razlika med Iglični Roler® jem in PREMIUM Iglični Roler® jem?

Razlika je v gostoti iglic na valjčku. Iglični Roler® ima 192 iglic, model premium pa 540 iglic. Večje število iglic pomeni večji pritisk na cm2, kar pomeni večjo bolečino pri izvajanju terapije. Iz tega razloga se modeli PREMIUM uporabljajo za obravnavo predelov, ki so manj občutljivi (noge, zadnjica). Večja kot je gostota iglic hitreje  opravite terapijo.

V čem se razkiluje MOUSE Iglični Roler® 1380 od Iglični Roler®-ja oz.  PREMIUM Iglični Roler® jem

Razlika je v gostoti iglic na valjčku in količini iglic. MOUSE Iglični Roler® ima 1380 iglic, na treh valjčkih, kar omogoča še hitrejšo obdelavo večjih površin kot stegna, zadnjica, trebuh.  Iz tega razloga se modeli MOUSE  Iglični Roler® uporabljajo za obravnavo predelov, ki so manj občutljivi (noge, stegna, zadnjica). Večja kot je gostota in količina iglic hitreje  opravite terapijo. Pri MOUSE Iglični Roler®-ju boste terepijo izvajali kot bi jo izvajali s tremi PREMIUM Iglični Roler®-ji hkrati. Hitrejše izvajanje terapije pripomore k rednejšemu izvajanu, ter posledično k boljšim rezultatom!

Ali imajo izdelki CE cerifikat ?

Da, izdelki imajo CE certifikat, št.: OMA/10038840