CELULIT - zakaj sem celulit dobila prav jaz ?

Poletje, kratke hlače in krila, ter kopalke so pred vrati. Kako ste letos v zimskem obdobju skrbeli zase? Na srečo je še čas, da v poletje zakorakamo samozavestne, brez celulita in strij.

Vse nas celulit obremenjuje, nekatere bolj druge manj, so pa tudi kakšne srečnice praktično brez njega. V mlajših letih se s tem nismo ukvarjale, ampak danes je realnost drugačna, ta nadloga se je pojavila tudi pri tebi.

Kaj sploh je ta nadloga, imenovana celulit oz. pomarančna koža ?

To so t.i. žepki maščobe, ki dajejo videz grde pomarančne kože. Gre za želatini podobno snov, sestavljeno iz maščobe, vode in odpadnih snovi, ti pa se zadržujejo povsem pod kožo.
V začetku nastajanje celulita niti ne opazimo. Ker pa se le ta vedno bolj kopiči, postaja koža vedno bolj gubasta. Lahko pride celo do bolečih zatrdlin, to je takrat ko postanejo vozički že trdi. Vsekakor je bolje ukrepati že preden do trdih vozličkov sploh pride.

Zakaj celulit nastane in nekateri dejavniki pripomorejo k njegovemu nastajanju so predvsem naslednji:

  • Nepravilna prehrana in uživanje premalo vode
  • Premalo telesnih aktivnosti in preveč sedenja
  • Hormon estrogen, kateri povzroča nalaganje maščobnih celic pod kožo
  • Hormonske spremembe
  • Stres …


Kaj storiti in kako odpraviti obstoječi celulit?

Celulit oz. izgled pomarančne kože najpogosteje prizadene stegna in zadnjico, pojavi pa se tudi na rokah in trebuhu. Torej prav tam, kjer najmanj želimo in na tistih delih telesa, ki bodo v prihajajočem času najbolj izpostavljeni. Ker se prav vse nad njim tako razburjamo, vsekakor ni razloga zakaj bi ga želele obdržati.

Torej, najbolje je stopiti takoj v akcijo in upoštevati nekaj glavnih napotkov, da se znebimo te nadloge imenovane celulit:

  • Pij veliko vode
  • Več se gibaj, manj sedi
  • Izogibaj se živilom, ki vsebujejo ogljikove hidrate (predvsem sladkor, moka, škrob), preveliko količino soli, alkohol in nasičene maščobe
  • Oblači se v oblačila, ki niso pretesna
  • Uporabljaj izdelke, ki pomagajo v boju proti celulitu, kot je Iglični Roler (kolagenska terapija), ter po terapiji z njim nanesi na želene predele še anticelulitno kremo, katero vmasiraj v kožo (učinek krem se po predhodni terapiji z Igličnim Rolerjem poveča za 200%!)

Vsi vemo, da je celulit trdovraten in je potreben čas za njegovo odpravo. Ampak, če ne narediš ničesar, se njegova vidnost zagotovo ne bo zmanjšala. Potreben je celoten pristop.

Kombinacija vseh zgoraj navedenih napotkov te bo zagotovo hitro razveselila.
Preizkusi in se veseli lepih nog in zadnjice.

Zakaj je Iglični Roler® tako učinkovit v boju proti celulitu?

V prvi vrst, ker na podlagi mikrocirkulacije čvrsti kožo in s tem pomaga pri odpravi pomarančnega videza koža in ker je njegova uporaba povsem varna, neboleča, hitra in učinkovita.

Iglični Roler® (derma roller) je v Sloveniji že nekaj let pravi hit. Za vse naše bralce, ki nas redno spremljate, pa imamo vedno izdelke v akciji, posebne ponudbe ipd.

Preverite modele za uspešno odpravljanje celulita tukaj - http://noviroler.si/14-celulit