POPOLNA POSTAVA

Katere tipe celulita poznamo ?

Celulit se deli na tri vrste:

Neopazen celulit
Že opazen celulit
Trdovraten celulit

Popolna postava: Neopazen celulit

Pri nevidnem tipu celulita, le ta ni viden, razen če stisnete kožo, kot prikazuje slika. Kožo stisnete, ko stojite. Po navadi gre pri tem tipu tudi za ženski, ki imajo popolno postavo.

Kako ženske s tem tipom celulita poskrbijo, da bo njivova popolna postava ostala tudi v prihodnje ?

  • Masaža kože: Masaža vidno pripomore pri cirkulaciji in prekrvavitvi kože, kar pozitivno vpljiva na kožo.
  • Terapija z Igličnim Rolerjem model 0,3mm, ki bo poskrbel za vašo popolno postavo: Gre za model, ki ni namenjen odstranjevanju celulita ampak v tem primeru zgolj za preventivno ukrepanje proti preprečevanju nastanka vidnejšega celulita.
  • Prehranjevanje: Izogibajte seuporabi soli, ki nase veže vodo in le-ta ostaja v telesu. Ne uživati, ter pri kuhi uporabljati vse vrst nasičenih maščob, ki zamašijo limfo in poškodujejo celične stene.

Strogo se izogibajte hitri izgubi kilogramov v smislu pretirane vadbe in nevnosa zadostnih količin kalorij, ter raznovstnih diet.

  • Hoja: Za popolno postavo brez celulita hodite vsaj eno uro vsak dan, se raztezajte oz. izvajajte vaje kot so joga ipd. 

Popolna postava: Že opazen celulit

Pri že opaznem celulitu je popolna postava vidna le še z oblačili, v kopalkah pa se celulit v stoječem stanju že vidi. Ko ležite je ponavadi koža še vedno napeta in celulit se ne opazi.

  • Prehranjevanje: Tukaj je prehrana ključnega pomena, ki pripomore, da se stanje celulita vzdržuje in se z leti ne poslabša. Svetujemo vnos čimvečjega števila nenasičenih maščob, kot so losos, tuna, olivno olje, laneno ulje ipd. Pomembne so tudi aminokisline iz perutnine, sira, mleka, jajc, soje, vendar pazite, da so iz ekološke pridelava. Z vitalnimi aminokislinami boste pripomogi k tvorbi kolagena in elastina, ki sta ključnega pomena za vašo napeto kožo in pospolno postavo.

Poskrbite tudi za vnos antioksidantov, ki lovijo proste radikale in pripomorejo k zmanjševanju možnosti za nastanek raka in ob enem pripomorejo, da se kožno tkivo obnavlja. Antioksidante boste našli v zelenjavi kot so brokoli in špinača, raznovrstnni oreščki kot so mandeljni, orehi, pa tudi soja in hladno stiskano olivno olje iz ekološke pridelave.


Za popolno postavo je pomemben tudi vnos lecitina, ki poskrbi za zdrave celice polne vlage. Lecitin vsebuje sveža špinača, pomaranče, paradižnik in tudi TOFU sir.

  • Telesna aktivnost: Hoja bo pripomogla k stimulaciji in prekrvavitvi kože, vendar tako ugodnega vpljiva kot tek, kolesarjenje, hoja v hribe ne bo imela. Tukaj je potrebna redna telesna aktovnost v intenzivnejši obliki, sem spada tudi organizirana vadba kot so razne oblike aerobike,  bodypump, zmba, vodena fitness vadba ipd. 

  • Uporaba mazil za popolno postavo: Nanos proticelulitnih krem je priporočljiva ni pa nujna. Zadostujejo že mazila za večjo hidracijo kože. Tovrstna sredstva prodrejo po terapiji z Igličnim Rolerjem v kožo kar 3000 krat globje in izkoristek teh sredstev je zelo velik.  Le v kombinaciji z Igličnim Rolerjem je vredno poseči po cenovno dražjih medikamentih.

Popolna postava: Trdovraten Celulit

Celulit je opazen, tudi ko ležite, vidne so tudi izbokline in majhne bulice.

Popolnoma izkoreninite hitro prehrano: Svetuje se zdrava prehrana, ki smo jo že opisali v prvem in drugem primeru. Krofi, čokolada, bela moka (kruh) ipd. je potrebno popolnoma črtati iz jedilnika.

Vnašajte hrano, ki vsebuje veliko vlaknin in vode: Torej veliko predvsem zelenjave in zmerno sadja, ki vsebuje sladorje.

Maščobne celice: Če boste shujšali in se znebili maščobe, to še ne pomeni, da se boste znebili celulita. Veliko suhih žensk ima trdovraten celulit.

Izvajajte vadbo v anaerobnem stanju: Torej vse vaje za moč, povečanje mišične mase. Vadbe, kot so kolesarjenje in teh ka daljše razdalje niso tako učinkovite, kot npr. bodypamp, pilates, kikboks, ali hoja v hribe, s katerimi povečamo moč, mišično maso in prekrvavitev.

Svetuje se terapija z Igličnim Rolerjem model 1,0mm, ki bo poskrbel za vašo popolno postavo: Gre za model, ki je namenjen odstranjevanju trdovratnega celulita.