NAVODILA ZA UPORABO IZDELKOV IGLIČNI ROLER®

Ob rednem izvajanju terapij z izdelki Original Iglični Roler® se bo občutno izboljša tekstura, elastičnosti in videz vaše kože. Koža se tako debeli, zgornje plasti postanejo bolj čvrste, vaša koža pa dobi mlajši in bolj zdrav videz.

Izdelki za micro-needeling Iglični Roler® se lahko uporabi na vseh delih kože na telesu. Izognite se vekam in področju pod očmi! Če pride do trajnejše rdečice ali iritacije, prekinite uporabo in se posvetujte z dermatologom ali zdravnikom o nadaljni uporabi.

Prosimo vas, da pred uporabo prosimo, da natančno preberete opozorila v spodnjem delu teksta. Zajemajo pomembne in uporabne informacije o izdelkih Iglični Roler®.

Prosimo upoštevajte, da po samem odprtju ali uporabi izdelka Iglični Roler® vračilo le-tega ni več mogoče. Izdelki so tovarniško sterilno zapakirani v hermetični foliji in pripravljeni za takojšno uporabo.

KRATKI NASVETI ZA UPORABO

Iglični Roler® - uporaba je zelo preprosta. Pomembno je, da kožo pred izvajanjem terapije očistite in osušite.

Terapijo z vsemi modeli Iglični Roler® izvajate tako, da ob nežnem pritisku rolerja na kožo rolate z valjčkom  po koži  v različne smeri (levo in desno, vertikalno in horizontalno, ter po diagonali). Pristik in hitrost valčkanja naj bo enakomerna. Sam postopek je popolnoma neboleč in ne povzroča krvavitev.

1. Terapijo izvajajte v čistem okolju.


2. Kožo temeljito očistite in osušte.


3. S čistim valjčkom potegnite po vseh smereh, kot prikazuje spodnja slika, v vsako smer (odvisno katero področje kožne obdelujete).


4. Takoj po terapiji kožo osvežite s hladno vodo in nežno osušite. Priporočljivo je, da nanjo nanesete hranilno ali namensko sredstvo.


5. LASIŠČE: oprane lase osušite z brisačo. Potegnite z valjčkom v eno smer (samo naprej ali nazaj). Nanesite preparat proti izpadanju las in ga nežno vtrite v kožo.


7. Po uporabi izdelkov Iglični Roler®, izdelek sperite pod toplo tekočo vodo, ga položite na čisto brisačo, ter pustite, da se popolnoma posušite. Nato ga pokrijte z zaščitno kapico in shranite v priloženo škatlico. Priporočamo, da ga enkrat tedensko dezinficirate z antibakterijskim sredstvom (npr. namenjen piercingom..). oz. izdelek potopite v 75% medicinski alkohol ali dezinfekcijska razpršila. Možno je tudi razkuževanje pod ultraviolično svetlobo.

Intenzivnost valjčkanja se razlikuje po modelih: 

Iglični Roler®192

Ob uporabi nežnega pritiska rolajte z Iglični Roler®-jem osem (8) krat v vsaki smeri: vertikalno, horizontalno in diagonalno.

PREMIUM Iglični Roler® 540

Ob uporabi nežnega pritiska rolajte z PREMIUM Iglični Roler®-jem štiri (4) krat v vsaki smeri: vertikalno, horizontalno in diagonalno.

MOUSE Iglični Roler®

Ob uporabi nežnega pritiska rolajte z MOUSE Iglični Roler®-jem štiri (4) krat v vsaki smeri: vertikalno, horizontalno in diagonalno.

Derma Repair Stamp®

Nežno tapkajte z  Derma Repair Stamp-om osem (8) krat na posamezno mesto.

Opozorilo: Nikoli ne uporabljajte velikega pritiska. Tudi z velikim pritiskom micro-iglice ne morejo prodreti nič globlje v epidermis. Enakomerno in nežno rolanje je vse, kar je potrebno.

Koža se pri različnih osebah razlikuje glede na občutljivost. Največ, kar lahko občutite, je občutek ščemenja, dokler se vaša koža ne privadi na obravnavo. Zato je absolutno nujno, da ob začetku uporabe izdelkov Iglični Roler® na vaši koži, ravnate nežno in pazljivo.

V času prvega tedna uporabljajte Iglični Roler® samo vsak tretji dan in pri tem rolate samo naprej in nazaj. Potem, ko se vaša koža privadi na terapijo, lahko pazljivo povečate število gibov rolanja. Opazili boste tudi, da se vnetna reakcija pojavlja vse manj in čez čaz izveni.

Po terapiji kožo osvežite s hladno vodo in jo nežno osušite.  Na kožo lahko nanesete hranilna sredstva ali druga namenska mazila, ki se bodo v kožo absorbirala tudi do 200% bolje kot običajno. Kolagenska terapija z mikroiglicami v koži odpre mikro kanale, s čimer je omogočen globinski prodor sredstev v podkožje.  Mikro kanali v koži se po terapiji zaprejo v roku ene ure.

Koža lahko postane po uporabi nekoliko rdeča, vendar rdečica v manj kot eni uri izgine. Po terapiji bo vaša koža tako po izgledu, kot na otip,  veliko mlajša in bolj zdrava. 

TERAPIJA LASIŠČA:  Pri terapiji lasišča z valjčkom nežno potegnite po osušenih laseh toda le v eno smer (naprej ali nazaj). Po terapiji lasišča nežno vtrite sredstvo za spodbujanje rasti las.

Po terapiji upoštevajte: 

- Ne zadržujte se v prostorih z visoko temperaturo (npr. savna)

- Ne izpostavljajte kože soncu ali solariju

- Ne izvajajte pilinga kože vsaj en teden po uporabi izdeklov Iglični Roler®

- Po terapiji ne uporabljajte preparatov, ki dražijo kožo

Čiščenje in shranjevanje:

Po uporabi izdelkov Iglični Roler®, izdelek  sperite pod toplo tekočo vodo in ga položite na čisto površino, ter ga pustite, da se popolnoma osuši. Nato ga shranite v priloženo škatlico.

Priporočamo, da ga enkrat tedensko dezinficirate z antibakterijskim sredstvom, ki ga lahko kupite v lekarni. Uporabite lahko 75% medicinski alkohol ali dezinfekcijska razpršila, ki se dobijo v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Izdelke Iglični Roler® pravilno shranjujte in hranite izven dosega otrok.Ostali podatki:

Model: zavedeno na original škatlici

Funkcija izdelka: stimulira kožne celice, kar pomaga pri hitrejši regeneraciji kože, odpravlja celulit, odpravlja strije, zmanjšuje vidnost brazgotin….

Dolžina iglic: navedeno na embalaži produkta

Datum izdelave:  naveden na original škatlici izdelka

Pogoji shranjevanja:  hraniti v suhih in hladnih prostorih.

Proizvajalec: Guangzhou Yuanfan Co., ltd, Kitajska

Uvoznik: Dermalec, Bojan Varga s.p., Ljubljanska cesta 15b, 1241 Kamnik, Slovenija

Certifikat skladnosti CE:

Pomembno!

Izdelke Iglični Roler® lahko uporablja le ena oseba, zaradi zdravstvenih, predvsem infekcijskih, razlogov. Obvezno je uporaba ločenega rolerja za predele obraza in ostale dele telesa!

Pri uporabi morate biti posebno pazljivi na najbolj občutljivih delih telesa, in sicer okoli oči, po ustnicah in na področju vek uporaba ni priporočljiva.

Med terapijo z izdelki  Iglični Roler® se močno odsvetuje uporaba vseh sredstev, ki povzročajo redčenje krvi, kot so  Aspirin, Nurofen,  vitamin E, vsaj 14 dni pred in po terapiji.

Varnostno opozorilo:

V kolikor imate vneto ali iritirano kožo, na koži izpuščaje,  razdraženo kožo, odprte rane, glivična obolenja kože, aktivno herpesno okužbo, hude in aktivne akne, probleme pri celjenju ran ipd., potem izdelkov Iglični Roler®  ne uporabljajete!  Prav tako se odsvetuje uporaba, če ste nagnjeni k brazgotinjenju, če ste sladkorni bolnik, če ste noseči, če dojite ali če imate kolagensko kožno bolezen.

Če niste prepričani glede stanja vaše kože, se najprej posvetujte z vašim dermatologom ali  zdravnikom.

Izdeleke Iglični Roler®,  modele z dolžino iglic do vključno 0.5mm se svetuje po 90-kratni uporabi zavreči in nadomestiti z novimi. Modele z dolžino iglic 1.0mm do vključno 2.0mm pa se odsvetuje zavreči in nadomestiti z novimi po 10-kratni uporabi. Pri obdelavi manjših površin kože na telesu se uporaba lahko nekoliko podaljša.

Menjava rolerja z novim je potrebna zato, ker iglice na Iglični Roler® sčasoma izrabijo, iglice izgubijo ostrino, kar pa zmanjšuje učinkovitost izdelka, ter poveča neprijeten občutek (bolečino) pri izvajanju terapije.

Pravno opozorilo:


Uporaba izdelkov Iglični Roler® je na lastno odgovornost. Prodajalec ne odgovarja za nikakršne posledice, ki bi nastale z uporabo izdelkov Iglični Roler® na vaši koži ali telesu. Prodajalec ni odgovoren za negativne ali škodljive rezultate pri strokovno pravilni ali nepravilni uporabi izdelkov Iglični Roler®. Prodajalec prav tako ne jamči za nikakršne rezultate, ki jih lahko dosežete z uporabo izdelkov Iglični Roler®